Categories
Uncategorized

Paper Cup For Vending Machine @ Mesin Layan Diri

     Kami di kenshou vending supply ada membekalkan paper cup untuk kegunaan mesin anda, Paper cup yang kami bekalkan adalah khas untuk mesin layan diri @ vending machine. Ianya tebal, tahan suhu air panas dan tidak mudah sangkut ketika operasi mesin.

     Disamping paper cup for vending machine Hot And Cold @ mesin layan diri minuman sejuk panas, kami juga ada membekalkan serbuk minuman dengan pelbagai rasa yang sedap dan pastinya serbuk minuman kami tahan suhu sekitar dan tidak mudah keras.berikut adalah jenis serbuk minuman 3 dalam 1 @ 3 in 1 instant powder for vending machine hot and cold @ mesin layan diri sejuk panas yang kami bekalkan

     Jadi jika anda berminat untuk mendapatkan paper cup for vending machine @ cawan kertas untuk mesin layan diri bolehlah wasap ke http://kenshou.wasap.my @ 0102317188 atau talian pejabat kami pembekal pelbagai mesin layan diri di batu 3 shah alam 0102310188

Categories
Uncategorized

Powder Minuman Untuk Vending Machine @ Mesin Layan Diri

     Adakah anda pengusaha mesin layan diri cup hot and cold atau mesin layan diri minuman air cup ? Jika Ya .. beberapa perkara perlu anda beri perhatian dalam meningkatkan jualan vending machine anda.

1.Pastikan mesin layan diri anda bersih:

Mesin layan diri vending machine haruslah Bersih luar dan dalam, dalam mesin mudah terkena tumpahan gula,percikan air,sila lap dan pastikan semua bersih, Jika mesin layan diri vending machine anda tidak bersih mungkin akan berbau atau mengundang serangga, ini akan memberi masalah kepada anda.

2.Sembur Serai Wangi Anti Serangga:

Memang kami sarankan anda menggunakan serai wangi kerana ianya memang mujarab menghalau dan menghindarkan semut,lipas,dan seranggan lain dari naik ke vending machine mesin layan diri anda.

3.Gunakan instant powder yang sedap, serbuk minuman untuk vending machine mesin layan diri Ini juga adalah faktor penting, jika sebuk minuman atau instant powder for vending machine anda sedap semestinya pelanggan akan berulang kali membuat belian.Kami di kenshou vending supply ada membekalkan serbuk minuman atau 3 in 1 instant powder for vending machine. Antara serbuk minuman yang kami bekalkan adalah seperti

  • White Coffee
  • Coklat
  • Mocha
  • Cappucino
  • Teh Tarik
  • Malt Holick
  • White Coffee Tongkat Ali
  • Stawberry Milk
  • Hazelnut Coffee  

untuk mendapatkan serbuk minuman instant powder boleh wasap ke 0102317188 / 0102310188

atau ke blog kami http://www.vendingmachine.mykenshou.com atau facebook.com/vendingexpert

Categories
Uncategorized

20 Istilah Asas Perakaunan Yang Perlu Peniaga Tahu

Basic Accounting Terms List

1. Accounts Receivable – AR

Definition: The amount of money owed by your customers after goods or services have been delivered and/or used. See how it works here.

2. Accounting – ACCG

Definition: A systematic way of recording and reporting financial transactions.

3Accounts Payable – AP

Definition: The amount of money you owe creditors (suppliers, etc.) in return for good and/or services they have delivered.  See how it works here.

4Assets (Fixed and Current) – FA and CA

Definition: Current assets are those that will be used within one year. Typically this could be cash, inventory or accounts receivable. Fixed assets (non current) are more long-term and will likely provide benefits to a company for more than one year, such as a building, land or machinery.

5Balance Sheet – BS

Definition: A financial report that summarizes a company’s assets (what it owns), liabilities (what it owes) and owner’s equity at a given time.

6. Capital – CAP

Definition: A financial asset and its value, such as cash or goods. Working capital is calculated by taking your current assets subtracted from current liabilities.

7. Cash Flow – CF

Definition: The revenue or expense expected to be generated through business activities (sales, manufacturing, etc.) over a period of time. Having a positive cash flow is essential in order for businesses to survive in the long run.

8. Certified Public Accountant – CPA

Definition: A designation given to someone who has passed a standardized CPA exam and met government-mandated work experience and educational requirements to become a CPA.

9. Cost of Goods Sold – COGS

Definition: The direct expense related to producing the goods sold by a company. This may include the cost of the raw materials (parts) and amount of employee labor used in production.

10. Credit – CR

Definition: An accounting entry that may either decrease assets or increase liabilities and equity on the company’s balance sheet, depending on the transaction. When using the double-entry accounting methodthere will be two recorded entries for every transaction: a credit and a debit.

11. Debit – DR

Definition: An accounting entry where there is either an increase in assets or a decrease in liabilities on a company’s balance sheet.

12. Expenses (Fixed, Variable, Accrued, Operation) – FE, VE, AE, OE

Definition: The fixed, variable, accrued or day-to-day costs that a business may incur through its operations. Examples of expenses include payments to banks, suppliers, employees or equipment.

13. Generally Accepted Accounting Principles – GAAP

Definition: A set of rules and guidelines developed by the accounting industry for companies to follow when reporting financial data. Following these rules is especially critical for all publicly traded companies.

14. General Ledger – GL

Definition: A complete record of the financial transactions over the life of a company.

15. Liabilities (Current and Long-Term) – CL and LTL

Definition: A company’s debts or financial obligations it incurred during business operations. Current liabilities are those debts that are payable within a year, such as a debt to suppliers. Long-term liabilities are typically payable over a period of time greater than one year. An example of a long-term liability would be a bank loan.

16. Net Income – NI

Definition: A company’s total earnings, also called net profit or the “bottom line.” Net income is calculated by subtracting totally expenses from total revenues.

17. Owner’s Equity – OE

Definition: An owner’s equity is typically explained in terms of the percentage amount of stock a person has ownership interest in the company. The owners of the stock are commonly referred to as the shareholders.

18. Present Value – PV

Definition: The value of how much a future sum of money is worth today. Present value helps us understand how receiving $100 now is worth more than receiving $100 a year from now. See an example of the time value of money here.

19. Profit and Loss Statement – P&L

Definition: A financial statement that is used to summarize a company’s performance and financial position by reviewing revenues, costs and expenses during a specific period of time; such a quarterly or annually.

20. Return on Investment – ROI

Definition: A measure used to evaluate the financial performance relative to the amount of money that was invested. The ROI is calculated by dividing the net profit by the cost of the investment. The result is often expressed as a percentage. See an example here.

Categories
Kenshou Vending Machine Perniagaan Uncategorized

Bagaimanakah Terciptanya Vending Mesin @ Mesin Layan Diri

Rujukan yang terawal yang diketahui untuk vending machine atau mesin layan diri ialah dari hasil kerja Hero dari Alexandria, seorang jurutera Yunani abad pertama AD dan ahli matematik. Vending machine atau mesin layan diri itu menerima duit syiling dan kemudian mengeluarkan air suci. Apabila duit syiling itu didepositkan, ia jatuh ke atas kuali yang melekat pada tuil. Tuil membuka injap yang membolehkan aliran air keluar. Kuali akan terus dicondongkan dengan berat duit syiling sehingga syiling tersebut jatuh seterusnya menyebabkan titik pengimbang secara automatik mengangkat kembali tuil dan menutup injap vending machine atau mesin layan diri.

Vending machine atau mesin layan diri yang dikendalikan dengan duit syiling yang menjual tembakau beroperasi seawal 1615 di kedai minum di England. Vending machine atau mesin layan diri ini adalah mudah alih dan diperbuat daripada tembaga. Seorang penjual buku Inggeris, Richard Carlile, mencipta satu vending machine atau mesin layan diri yang menjual akhbar  untuk penyebaran kerja yang dilarang pada tahun 1822. Simeon Denham telah dianugerahkan British Paten no. 706 untuk vending machine atau mesin layan diri yang menjual setem beliau pada tahun 1867, mesin penjual automatik sepenuhnya yang pertama.

Vending machine atau mesin layan diri moden pertama yang dikendalikan dengan syiling telah diperkenalkan di London, England pada awal 1880-an, yang menjual poskad. Vending machine atau mesin layan diri ini telah dicipta oleh Percival Everitt pada tahun 1883 dan tidak lama kemudian dipasang secara meluas di stesen-stesen kereta api dan pejabat pos yang menjual sampul surat, poskad, dan kertas nota. Syarikat Sweetmeat Automatic Delivery ini ditubuhkan pada tahun 1887 di England sebagai syarikat pertama yang berurusan terutamanya dengan pemasangan dan penyelenggaraan mesin layan diri. Vending machine atau mesin layan diri pertama di Amerika Syarikat telah dibina pada tahun 1888 oleh Syarikat Thomas Adams Gum, vending machine atau mesin layan diri yang menjual gula-gula getah di platform kereta api New York City. Idea untuk menambah fungsi permainan untuk vending machine atau mesin layan diri ini dilihat sebagai insentif tambahan untuk pelanggan terhasil pada tahun 1897 apabila Pulver Manufacturing Company menambah fungsi lain pada vending machine atau mesin layan diri, yang akan bergerak apabila seseorang membeli beberapa gula-gula dari mesin mereka. Idea ini melahirkan alat mekanikal jenis baru yang dikenali sebagai “stimulator perdagangan”.

facebook.com/VendingExpert

Sebarang Pertanyaan Mengenai Vending Machine Atau Mesin Layan Diri Anda Bolehlah :-

wp69b3df95

Apa Lagi Jom PM Kami di “Kenshou Vending” Malaysia No.1 Vending Machine Operator & Supplier Sejak Tahun 2009 Kami Juga Membekalkan ;-

  1. Vending Machine Cup H0t & Cold Drink RM1 Secawan
  2. Vending Machine Kerusi Urut , RM1 = 3 Minit Urut
  3. Vending Mesin Air Tin Sejuk, ( Boleh Jual Pelbagai Air Tin & Botol )
  4. Vending Mesin Washing Machine ( Dobi layan diri mampumilik )
  5. Vending Mesin Air Tapisan ( Mesin Jual Air Tapisan Jual 10 sen = 1 Liter )

WhatApps HotlineTo Kenshou Vending Crew : Nazmi   010 231 7188

HQ kami di Pusat Perdagangan Plaza Azalea, Persiaran Bandaraya , 40000, Shah Alam, Selangor( Sila Set Appointment Dengan Crew Kami Terlebih Dahulu )

Showroom & Kilang Di: Kenshou Vending Supplies,Block Suria AIndustrial Lot, Jalan TBP 1,Off Jalan Batu 3 Lama,47500 Subang Jaya, Selangor ( Bersebelahan Kilang Gula CSR Batu 3, Waze je copy link ni https://waze.to/lr/hw281qyxtn )

Atau Pilih Mesin Layan Diri Anda Disini .. Klik link ini :-  http://bit.ly/1KhmoK1

Tak sabar nak tahu , Nak Quotation Cepat! Special  Promo! Dapatkan Katalog klik di link inihttp://goo.gl/NRTGTM

Lalau nak PM kami Di facebook  Kami klik Link ini Facebook.com/vendingexpert atau link http://m.me/VendingExpert

Categories
Uncategorized

Pening Memikirkan Mesin Layan Diri ( Vending Machine ) Yang Sesuai

       Di Malaysia bisnes vending machine ni masih baru dan kurang pilihan berbanding negara Jepun yg purata setiap 20 org wujud 1 mesin layan diri yg pelbagai di jual spt kicap,sos, gula pun di jual.

     Kita balik ke Topik asal kita iaitu bagaimana strategi pemilihan vending machine yang sesuai.

Soalan yang sering di tanya seperti mesin apa yang bagus? bagaimana income? bagaimana maintenance? bagaimana service? 

1) Level Komitmen Anda

Kenalpasti setakat mana kesungguhan anda dalam nak jadi pengusaha vending machine layan diri ini? Berapa peratus % komitmen yang anda boleh bagi pada perniagaan vending machine layan diri ini. Ya betul vending machine adalah penjana income mudah dan tak perlu komitmen , mungkin ada selalu dengar daripada penjual mesin ayat ini :). Mulai saat ini lupakan mitos ini. 

  • Vending Machine Layan Diri Cup Sejuk & Panas
  • Vending Machine Layan Diri Air Tin & Botol Sejuk
  • Vending Machine Layan Diri Dobi
  • Vending Machine Layan Diri Kerusi Urut
  • Vending Machine Layan Diri Air Tapisan
  • Vending Machine Layan Diri Mainan Kanak Kanak

Semua jenis vending machine layan diri ini perlu masa dan tenaga anda untuk dalam menjadikan anda pengusaha perniagaan vending machine layan diri cuma sikit atau banyak sahaja.

     Contoh: Vending Machine Layan Diri kerusi urut adalah paling mudah kerana tidak langsung melibatkan stok untuk disediakan.Sebulan sekali pun mungkin boleh anda pergi untuk mrmbuat kutipan wang dan minor service.

Manakala vending machine layan diri seperti Air Tin memerlukan usaha dan tenaga dan masa yang lebih. 2 hari sekali kena pikul carton air tin untuk top up. 1 carton berat dalam 1o kilo, kena 20 carton maknanya anda kena pikul 200 kilo.Jadi sesuai ke bisnes vending machine layan diri Air Tin ini jika anda seorang Perempuan atau Warga Tua yang lepas dapat duit pencen yang kononnya nak cari pendapatan tambahan ?? dan bagaimana pula jika anda tiada kenderaan seperti kereta, dimana anda wajib ada untuk membolehkan anda bawa 20 carton air tin tadi untuk di isi dalam mesin. Jadi jika anda student ada moto je sesuai ke? atau anda nak letak di office tempat anda bekerja mungkin kurang sesuai kan. 

     Jadi alternatif lain kepada vending machine layan diri air tin tadi anda boleh lah cuba vending machine layan diri Air Cup Sejuk & Panas kan. Bawa cup kertas 100 pcs hanya seberat 500 gram shj.