Categories
Others

25 Maksud Di sebalik Ayat Minta Putus

1) “Bukan sebab awak. Tapi saya sendiri.” = Memang semuanya sebab awak pun!

ayat minta putus akmalyaziz

xoxo banner

2) “Saya nak kita masih berkawan” = Tolonglah jangan beritahu kawan-kawan awak yang lain yang saya ini teruk perangainya sebab saya ada minat pada salah seorang kawan awak itu.

3) “Perasaan saya pada awak begitu kuat sampai saya takut gagal mengawal perasaan berlebihan saya itu pada awak.” = Saya memang takde perasaan langsung pada awak!

4) “Saya tidak mahu merampas awak dari dia” = Awak menjahanamakan reputasi saya dan mahu kawal saya sahaja!

5) “Kita berada di dalam fasa kehidupan yang berbeza sekarang. Awak asyik sibuk dengan…” = Kita dah tak sama level. Awak masih di takuk yang sama lagi, sedangkan saya dah ada Ph. D gitu!

6) “Buat masa ini saya nak fokus pada kerjaya/belajar/keluarga” = Awak membosankan saya! Tapi awak pasti taknak lepaskan saya jika saya guna alasan lain.

minta putus 1

xoxo banner

) “Saya perlukan ruang bersendirian” = Tolong padam semua status kita di Facebook dan unfollow my Twitter sekali. Lagi bagus lupakan terus nombor telefon saya. Seriously, awak menyesakkan saya!

8) “Saya belum bersedia dengan perhubungan sebegini.” = Saya belum bersedia dengan perhubungan sebegini dengan awak!

9) “Awak patut dapat orang yang lebih baik dari saya.” = Saya patut dapat seseorang yang lebih baik dari awak.

10) “I love you, tapi hanya sebagai kawan sahaja. Tak lebih dari itu.” = LGBT maybe?

11) “Awak tak faham saya!” = Awak tak faham saya sebab IQ awak besar sebiji kacang sahaja!

minta putus 2

xoxo banner

12) “Awak tak tahu halatuju hubungan kita ini” = Gelap masa depan saya jika masih terus bersama awak!

13) “Kita patut jumpa dan kenal dengan orang lain juga” = Saya dah mula ada perasaan pada orang lain. Lalalalala.

14) “Saya rasa hubungan kita ini bergerak terlalu cepat. Semalam kawan, hari ini dah lebih dari itu.” = Awak call saya banyak kali tanya “Awak kat mana? Awak kat mana?” Awak SMS saya sehari berpuluh mesej. Then awak jiwang-jiwang di Facebook saya!!! Gila scary doh!!!

15) “I think we need a break.” = Saya dah ada orang lain. Please leave me alone.

16) “Saya masih ambil berat tentang awak” – Tolong jangan buat perkara bodoh lepas saya tinggalkan awak nanti.

download (2)

xoxo banner

17) “Saya akan berpindah ke luar negara. Saya akan selalu hubungi awak.” – Saya akan menghilang dari awak secepat mungkin!

18) “Saya takut dengan perkataan commitment!” – Saya taknak terikat dengan awak seumur hidup.

19) “Saya yakin sesiapa yang jadi pasangan awak kelak pasti rasa bertuah memiliki awak” – Tapi bukan dengan saya. Got it?

20) “Saya ada banyak perkara nak diuruskan buat masa ini” – Saya tak berminat dengan awak

21) “Saya masih tak boleh lupakan ex saya” – Betul. Saya tak tipu. Awak tak dapat gantikan si dia di hati saya ini.

22) “Kalau ada jodoh, kita pasti akan bersatu semula. Percayalah” – Kalau saya tak beritahu macam ini, awak masih merayu-rayu nak kekalkan hubungan ini.

23) “Awak boleh simpan semua hadiah yang saya bagi. Tapi hutang tetap hutang. Bayar balik, OK!” – Habis duit aku! Saya takkan benarkan awak gunapakai duit saya lagi!!!

24) “Saya dah banyak kali cakap benda yang sama ini. Tapi awak masih macam tu juga.” – Awak seorang yang bodoh dan tak boleh diajar!

25) “Kalau saya cakap/nasihat, awak kata saya membebel. Sekarang dah susah, baru nak stress bagai!” – Cukup-cukuplah. Saya dah malas nak layan orang tak guna macam awak ini!

P/s: Jom Share Artikel Ini, klik logo sosial media share di bawah..  Bye..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *